Főzz Te is sört otthon!

Főzz Te is sört otthon!

Tudtad, hogy sört főzni nagyon egyszerű? Csupán 4 alapanyagra van hozzá szükséged: vízre, malátára, komlóra és élesztőre. Igen, csak 4! Az otthoni csapvízből készítve, konyhai eszközök használatával bele is vághatsz!

Ha szeretnéd kipróbálni az otthoni sörfőzést, ne “habozz”. Jelentkezz valamelyik sörfőző tanfolyamunkra és olyan alaptudást kapsz tőlünk, amivel már el is kezdheted főzni a saját sörödet.

A vízen kívül néhány szó az alapanyagokról, nagyon röviden:

A maláta nagyon fontos összetevője a sörnek, hiszen a sör színét és testességét is meghatározza. Nem utolsósorban a malátából oldódnak ki azok a cukrok, amikből az élesztő majd alkoholt készít.

A komló leginkább a sör “ízesítő” anyagaként ismert, mivel keserűséget, aromákat és illatot is kölcsönöz kedvenc italunknak. Ezen kívül fontos tulajdonsága, hogy segít a sör eltarthatóságát növelni, azaz használatával tovább élvezhetjük az elkészült nedűt.

Az élesztő nagyon fontos alapanyaga a sörnek, mely a végső íz kialakításában is szerepet játszik, de természetesen elsődleges feladata az alkohol előállítása.